e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

ITU Telecom World - zadnji veliki događaj u svijetu telekomunikacija ove godine

VIJEST
  
ZAGREB, 9. prosinca 2014. – Od 7. do 10. prosinca u Dohi, Katar, održava se svjetski sajam i konferencija pod nazivom ITU Telecom World. Događaj svake godine organizira Svjetska telekomunikacijska zajednica (International Telecommunication Union - ITU), a ove godine objedinio je telekomunikacije i informatičko-komunikacijsku tehnologiju (ICT) u jedan eko-sustav i doveo preko tisuću sudionika sa svih kontinenata, koji će izložiti svoja rješenja za budućnost, predstaviti što su do sada postigli i raspraviti o okvirima i temeljima razvoja ICT-a, uključujući i regulatorni okvir za budućnost.
 
Na osobni poziv čelništva ITU, kao predstavnici HAKOM-a, na skupu sudjeluju i dr.sc. Dražen Lučić, predsjednik Vijeća, te mr.sc. Mario Weber, ravnatelj.
 Više pojedinosti o ovom skupu može se naći na: http://www.itu.int/en/ITUTELECOM/Pages/world2014.aspx
                                                                                              


                                                                                          # # #
 
 
 Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu