e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM izrekao upravnu mjeru Hrvatskom Telekomu

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
HAKOM izrekao upravnu mjeru Hrvatskom Telekomu
Mjera je izrečena nakon što Hrvatski telekom nije postupio prema rješenju nadzornika od 26. kolovoza, a kojim se utvrdilo i zabranilo daljnje kršenje regulatorne obveze reguliranih maloprodajnih cijena usluga od strane Hrvatskog telekoma i time kršenje Zakona Republike Hrvatske.
 
 
ZAGREB, 9. studenog 2010. – Nadzornik elektroničkih komunikacija Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) 27. listopada 2010. godine donio je rješenje kojim je članovima uprave trgovačkog društva Hrvatski Telekom izrekao upravnu mjeru u ukupnom iznosu od 76.770,00 kn.
 
Upravna mjera je izrečena iz razloga što Hrvatski Telekom nije postupio po rješenju nadzornika od 26. kolovoza kojim mu se, između ostalog, zabranjuje daljnje pružanje usluga po cijenama koje odstupaju od onih koje je odobrio HAKOM.
 
Uz izrijek upravne mjere nadzornik je Hrvatskom Telekomu ujedno naložio da u roku od osam dana od nadnevka primitka rješenja postupi prema rješenju od 26. kolovoza 2010. godine.
 
Rješenje o upravnoj mjeri može se preuzeti u obliku PDF datoteke ovdje:
 
HT d.d. - Upravna mjera.pdf 

                                                                                                        # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Jurišićeva 13
10000 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 489 6000
Fax. + 385 (0)1 4920 227
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM(www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta. 
 
 ispiši stranicu