e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-u dodijeljena povelja za izuzetan doprinos razvoju komunikacijske tehnologije i skupova MIPRO

VIJEST
 
HAKOM-ovi stručnjaci aktivno sudjeluju u radu radionica i okruglih stolova, te kao autori i recenzenti stručnih radova, ali i voditelji sjednica u okviru CTI na 38. Međunarodnom ICT skupu u Opatiji.  
 
ZAGREB, 27. svibnja 2015. – U Opatiji je danas svečano otvoren 38. Međunarodni ICT skup MIPRO, koji okuplja brojne domaće i inozemne stručnjake iz područja primjene informacijske i komunikacijske tehnologije te srodnih visokih tehnologija u gospodarstvu, obrazovanju, znanosti i upravi.  Skup je otvorio prof. dr. sc. Vedran Mornar, ministar MZOS-a u Vladi republike Hrvatske. Hrvatskoj regulatornoj agenciji (HAKOM-u) čiji stručnjaci aktivno sudjeluju u radu radionica i okruglih stolova, te kao autori i recenzenti stručnih radova, ali i voditelji sjednica u okviru CTI, dodijeljeno je najveće priznanje MIPRO-a za tvrtke, ustanove i upravu. Povelju MIPRO, dodijeljenu  za izuzetan doprinos razvoju komunikacijske tehnologije i skupova MIPRO, u ime HAKOM-a preuzeo je predsjednik Vijeća HAKOM-a dr. sc. Dražen Lučić.
 
Na deset savjetovanja/konferencija iz pojedinih tehnoloških područja, a koji će biti održani u sklopu MIPRO-a, prezentirat će se preko 370 radova autora iz 42 zemlje. Rad pod naslovom ˝ Violation of User Privacy by IPTV Packet Sniffing in Home Network˝ predstavit će i Siniša Vukojević, viši stručnjak za informacijsku tehnologiju u HAKOM-u. 
 
Mr. sc. Mario Weber, ravnatelj stručne službe i dipl. ing. Velimir Švedek, viši stručnjak za komunikacijske usluge bili su voditelji sjednica u okviru CTI, dok su mr. sc. Mario Weber i dr. sc. Dražen Lučić bili jedni od recenzenata radova u istom području.
 
U radu okruglog stola na temu ˝Strategija razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2016. do 2020. godine˝  u četvrtak, 27. svibnja,  aktivno će sudjelovati dipl. ing. Velimir Švedek. U radu radionice na temu  ˝Zakon o mjerama za smanjenje troškova postavljanja elektroničkih komunikacijskih mreža velikih brzina˝ sudjelovao je dipl. ing. el. Vladimir Žuti, viši stručnjak za infrastrukturu.  HAKOM-ovi stručnjaci sudjelovali su i u radu okruglog stola na temu  ˝Primjena suvremenih pokretnih mreža (LTE) u službi sustava javne sigurnosti˝.
 
Više informacija o ovom događaju može se pronaći putem poveznice http://www.mipro.hr
 
MIPRO_1.jpg
MIPRO_2.jpg

  
                                                                                             # # # 
 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 
 ispiši stranicu