e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Zapažena uloga HAKOM-a na 15. Svjetskom simpoziju regulatora (GSR15)

VIJEST
 
Svjetski simpozij regulatora održava se pod motom  ˝Obratiti pozornost na digitalni jaz - regulatorne potpore za ostvarenje mogućnosti digitalnog društva˝,  a cilj je istražiti modele putem kojih svi građani mogu imati koristi od društvenih i ekonomskih prilika, koje donosi digitalna ekonomija.  
 
ZAGREB, 10. lipnja 2015. – U organizaciji Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU), a u suradnji s Gabonese Autorité de Régulation des Communications Electroniques et des Postes (ARCEP), u Libervilleu  u Gabonu ovog se tjedna održava 15. Svjetski simpozij  regulatora (GSR15), u  čijem radu sudjeluje preko 500 sudionika, predstavnika nacionalnih regulatora, operatora, državnih institucija i gospodarstvenika. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavlja predsjednik Vijeća  HAKOM-a dr. sc. Dražen Lučić, koji je bio i predstavnik Europe na panel raspravi o novim strategijama za ulaganje u elektroničku komunikacijsku infrastrukturu te je vodio panel raspravu o ulozi regulatora u širenju uporabe usluga i aplikacija preko mreža pokretnih komunikacija. 
 
Svjetski simpozij regulatora održava se pod motom  ˝Obratiti pozornost na digitalni jaz - regulatorne potpore za ostvarenje mogućnosti digitalnog društva˝,  a cilj je istražiti modele putem kojih svi građani mogu imati koristi od društvenih i ekonomskih prilika, koje donosi digitalna ekonomija.  Višednevne panel rasprave i tematski sastanci svih dionika svjetskog telekomunikacijskog tržišta trebaju postaviti temelje i dati smjernice daljnje regulacije tržišta i odgovoriti na regulatorne izazove uvođenja novih usluga i tehnologija.
 
HAKOM ima zapaženu ulogu, ne samo u radu BEREC-a i radnih skupina pri Europskoj komisiji, nego i u ITU, uključujući GSR. Inače, GSR svake godine okuplja čelnike međunarodnih organizacija iz cijelog svijeta, a koje se bave regulacijom telekomunikacija. Po svojoj reputaciji, GSR je postala godišnja međunarodna manifestacija koja omogućava regulatorima usporedbu svojih gledišta i regulatornih iskustava. 
 
 
Više informacija o 15. Svjetskom simpoziju regulatora može se pronaći putem poveznica:
 
gabon1.jpg
gabon2.jpg

                                                                                             # # # 
 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu