e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Uključeni privremeni odašiljači radi poboljšanja TV prijema u zapadnoj Istri

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
Uključeni privremeni odašiljači radi poboljšanja TV prijema u zapadnoj Istri
Kako ni do danas nije uklonjena smetnja talijanskih odašiljača, HAKOM je odobrio privremeni rad DVB-T pretvarača u mreži multipleksa MUX A na lokacijama Rovinj, Vrsar, Poreč, Novigrad, Plovanija i Buje na kanalu K-68.
 
ZAGREB, 21. prosinca 2010. – S obzirom na to da do današnjeg dana, ni nakon što je HAKOM upozorio talijansku stranu na nedopustivu situaciju i zatražio žurno uklanjanje smetnji sukladno međunarodnoj proceduri koju propisuje Međunarodna telekomunikacijska zajednica (ITU – International Telecommunication Union), nije uklonjena smetnja talijanskih odašiljača, odobren je privremeni rad DVB-T pretvarača u mreži multipleksa MUX A na lokacijama Rovinj, Vrsar, Poreč, Novigrad, Plovanija i Buje na kanalu K-68.
 
U suradnji s mrežnim operatorom DVB-T multipleksa u Republici Hrvatskoj - tvrtkom Odašiljači i veze - svi navedeni pretvarači su pušteni u rad.
 
Upućujemo gledatelje koji zbog smetnji ne mogu pratiti hrvatske programe na području zapadne Istre da podese svoje digitalne prijamnike (samostojeće ili ugrađene u televizore) na novi privremeni odašiljački kanal K68.
 
HAKOM nastavlja s aktivnostima usmjerenim uklanjanju smetnji koje uzrokuju talijanski regionalni DVB-T multipleksi koji su 10. prosinca 2010. godine proradili na međunarodno usuglašenim frekvencijama koje koristi Republika Hrvatska.
 
Dodatne informacije
 
OiV: www.oiv.hr/tvrtka/vijesti/vijest_hr.aspx?id=479
 
HRT: www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=98384&tx_ttnews%5BbackPid%5D=23&cHash=7eb6be5f9a
 
                                                                                                           # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Jurišićeva 13
10000 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 489 6000
Fax. + 385 (0)1 4920 227
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta. 
 
 ispiši stranicu