e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

U Policijskoj upravi Zagrebačkoj predstavljen projekt e-Sigurnost

VIJEST
 
Aplikativno rješenje za ovaj projekt izrađeno je u sklopu HAKOM-ovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima.
 
ZAGREB, 6. listopada 2015. – U prostorijama Policijske uprave Zagrebačke ovog su ponedjeljka svečano otvorena tri modernizirana Operativno-komunikacijska centra policije (Zagreb, Split i Rijeka) te je predstavljen projekt e-Policija. Projekt e-Policija namijenjen je policijskim službenicima kako bi im se omogućio rad elektronskim putem u mobilnim uvjetima rada, a s ciljem osiguranja alata koji policijskim službenicima omogućavaju stalan pristup informacijskom sustavu MUP-a radi unosa i povlačenja podataka iz istog.
 
Aplikativno rješenje za ovaj projekt izrađeno je u sklopu HAKOM-ovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima. Podsjetimo, razvoj predmetnih aplikativnih rješenja za ciljane korisnike započeo je prihvaćanjem idejnih rješenja prijavljenih u sklopu drugog i trećeg javnog poziva za dostavu ideja za izradu društveno korisnih aplikaciju iz HAKOM-ovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu iz područja e-Sigurnost.
 
Svečanom predstavljanju ovog projekta nazočili su, između ostalih, zamjenik ministra unutarnjih poslova g. Evelin Tonković, glavni državni odvjetnik g. Dinko Cvitan te brojni visokopozicionirani čelnici MUP-a. HAKOM je predstavljao dr. sc. Dražen Lučić, predsjednik Vijeća, koji je bio jedan od govornika na svečanosti.
 
Više informacija o projektu možete naći i na poveznici: http://zagrebacka.policija.hr/MainPu.aspx?id=221110
 
Mup_1.png
Mup_2.png
  
 
                                                                                            # # #

 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu