e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM organizator skupa na temu ˝Sigurnost djece na internetu˝

VIJEST
 
Skup će se održati u sklopu programa obilježavanja Europskog mjeseca informacijske sigurnosti, a namijenjen je nastavnicima osnovnih i srednjih škola te svima onima koji svojim znanjem žele pomoći djeci da budu sigurniji na internetu.
 
ZAGREB, 20. listopada 2015. – U Zagrebu će se u srijedu, 21. listopada 2015., u organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), a u sklopu obilježavanja Europskog mjeseca informacijske sigurnosti, održati skup pod nazivom ˝Sigurnost djece na internetu˝. Skup će se održati u prostorijama Predstavništva europske komisije u Zagrebu, Augusta Cesarca 4, s početkom u 9.30 sati.
 
Na skupu će biti predstavljene prijetnje s kojima se djeca susreću prilikom korištenja interneta, ali i načini umanjivanja tih prijetnji širenjem znanja i upoznavanjem s alatima koji im u tome mogu pomoći. Ciljana publika su nastavnici osnovnih i srednjih škola, ali i svi oni koji svojim znanjem žele pomoći djeci da budu sigurniji na internetu.
Ovaj skup je dio europske inicijative vezane uz mjesec informacijske sigurnosti (https://cybersecuritymonth.eu/) i pridružuje se svim ostalim aktivnostima vezanim uz obilježavanje tog mjeseca.
 
Program konferencije:
 
Predavači Institucija Tema predavanja
Danko Salopek MUP Uloga policije u zaštiti djece na Internetu
Lidija Kralj OŠ Veliki Bukovac Sigurnost djece na Internetu - školski kurikulum
Ana Marija Španić
Tea Brezinšćak
Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba Izazovi odrastanja uz suvremene tehnologije  - prikaz rezultata istraživanja uz praktične smjernice                        
doc. dr. sc Marin Vuković (predavač)

suradnici na projektu: prof. dr. sc. Gordan Ježić (FER), prof. dr. sc. Dragan Jevtić (FER), Damjan Katušić, mag. ing. (FER), Pavle Skočir, mag. ing. (FER), Luka Delonga, dipl. ing. (HAKOM) i Daniela Trutin, mag. ing. (HAKOM)                                     

FER

Kalkulator privatnosti
Filip Vlašić CARnet Privatnost na društvenim mrežama                 
Ines Rezo
Ivana Fulić
Hrabri telefon
Ministarstvo socijalne politike i   mladih                                        
NE govoru mržnje na Internetu
Daniel Martinović Udruga Roda Roditelji i djeca na Internetu                          

 
 
 
 
 
                                                                                              # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu