e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na međunarodnoj Akademiji otvorenih podataka u Puli

VIJEST

HAKOM je kao partner Akademije sudjelovao na „pitching forumu“ na kojem su predstavljeni projekti i ideje za korištenje otvorenih podataka javnog sektora, odnosno prijedlozi za izradu aplikacija koje koriste otvorene podatke tijela javne vlasti, sa svrhom rješavanja aktualnih društvenih izazova i potreba.
 
ZAGREB, 1. rujna 2016. – U organizaciji udruge „Code for Croatia“ („HR Open“) i uz potporu Povjerenika za informiranje, u razdoblju od 28. kolovoza do 3. rujna u Puli se održava druga međunarodna Akademija otvorenih podataka za mlade („Open Youth Academy“). Akademija, kojoj je središnja tema korištenje otvorenih podataka za održivi lokalni razvoj, namijenjena je mladima od 15 do 30 godina, koji dijele interes za IT tehnologiju i ponovnu uporabu informacija javnog sektora (otvorene podatke).
 
Cilj okupljanja je educirati mlade u području transparentnosti i otvorenosti kroz otvorene podatke te omogućiti umrežavanje i susret s domaćim i stranim stručnjacima u području otvorenih podataka, kako bi se iznašla moguća rješenja i nove perspektive za komercijalnu uporabu podataka javne uprave, na dobrobit lokalnih zajednica i građana.
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) je kao partner Akademije sudjelovala na „pitching forumu“, na kojem su sudionici ukratko predstavljali svoje projekte i ideje za korištenje otvorenih podataka javnog sektora, odnosno prijedloge za izradu aplikacija koje koriste otvorene podatke tijela javne vlasti, sa svrhom rješavanja aktualnih društvenih izazova i potreba. HAKOM-ovu ulogu u poticanju razvoja društveno korisnih aplikacija u sklopu vlastitog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima predstavili su HAKOM-ovi stručnjaci Velimir Švedek, dipl. ing. el. i Nikša Crnčević, dipl. ing. el. 
 
Više informacija o Akademiji otvorenih podataka može se pronaći putem poveznice http://academy.codeforcroatia.org/
  
                                                                                              # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu