e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastanku radne skupine WGSE

VIJEST

Na sastanku se očekuje konačno usvajanje sedam izvještaja vezanih uz nepokretnu i satelitsku službu te za radarske sustave, koji bi trebali omogućiti uvođenje naprednih tehnologija u prometnu  infrastrukturu. HAKOM-ov stručnjak mr. sc. Krunoslav Bejuk ponovno je izabran na mjesto potpredsjednika radne grupe.


ZAGREB, 24. siječnja 2017. – U Berlinu se od 23. do 27. siječnja, u organizaciji njemačkog Ministarstva transporta i digitalne infrastrukture, održava 75. sastanak radne grupe WGSE (Working Group Spectrum Engineering), koja je na europskoj razini zadužena za tehničke analize mogućnosti dijeljenja radiofrekvencijskog spektra između različitih radiokomunikacijskih službi. Predstavnik Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) mr. sc. Krunoslav Bejuk, viši stručnjak za mikrovalne i satelitske mreže, ponovno je izabran na mjesto potpredsjednika radne skupine i to na novi trogodišnji mandat. Izborom se potvrđuje stručnost HAKOM-ovih djelatnika koja je prepoznata i izvan granica Hrvatske.

Na sastanku se očekuje konačno usvajanje sedam izvještaja vezanih uz nepokretnu i satelitsku radiokomunikacijsku službu te za radarske sustave, koji bi trebali omogućiti uvođenje naprednih tehnologija u prometnu infrastrukturu. Najviše rasprave se očekuje o izvještajima o različitim kratkodometnim uređajima (SRD) u frekvencijskim pojasevima 862 – 870 MHz, 870 – 875,8 MHz i 915,2 – 920,8 MHz na koje je tijekom javne rasprave pristiglo više od 150 komentara europskih administracija i industrije.
 
                                                                                             # # #  
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu