e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci na radionici u organizaciji BEREC-a

VIJEST

Središnja tema radionice koja se održava u Briselu je Internet stvari (IoT - Internet of Things).

 
ZAGREB, 2. veljače 2017. – U organizaciji europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications) u Briselu se održava radionica na temu Interneta stvari – IoT (Internet of Things). Radionica ima za cilj okupiti stručnjake nacionalnih regulatornih tijela i predstavnike industrije kako bi se raspravila potencijalna regulatorna pitanja i rješenja potrebna da se potakne i osigura brzi (održivi) razvoj IoT-a te na taj način pružiti značajnu korist za građane i potrošače diljem različitih grana industrije. Na radionici će se, osim specifičnih telekomunikacijskih tema (poput uporabe radiofrekvencijskog spektra te brojevnog prostora), raspravljati i ostala pitanja, koja se prvenstveno  odnose na inovacije i investicije, potrošačka prava i privatnost podataka.
 
Radionica je nastavak BEREC-ovog rada na predmetnu temu koje je sažeto u izvješću "Enabling the Internet of Things" iz veljače 2016., u kojem je prikazana procjena jesu li i u kojoj mjeri, postojeće odredbe regulatornog okvira za elektroničke komunikacije prikladne za IoT, odnosno M2M (komunikacija stroja sa strojem) usluge. U svjetlu revizije postojećeg regulatornog okvira za elektroničke komunikacije, BEREC smatra da, u pravilu, nisu potrebne posebne mjere za IoT i/ili M2M usluge, osim u području roaminga i prenosivosti broja.
Na radionici sudjeluju i stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) Robert Vulas mag. ing. univ. spec. elect. comm. i Velimir Švedek dipl. ing. el.  
 
                                                                                             # # #  
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu