e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-u još jednom potvrđeno potpredsjedničko mjesto u europskoj radnoj skupini WGSE

VIJEST

HAKOM-ov stručnjak mr. sc. Krunoslav Bejuk na sastanku radne skupine WGSE ponovno je izabran za potpredsjednika te radne skupine na mandat od tri godine. Radna skupina WGSE jedna je od najvažnijih grupa Europskog odbora za elektroničke komunikacije (Electronic Communications Committee, ECC).


ZAGREB, 6. veljače 2017. - Na 75. sastanku radne skupine WGSE (Working Group Spectrum Engineering) održanom u Berlinu, mr. sc. Krunoslav Bejuk, viši stručnjak za mikrovalne i satelitske mreže u HAKOM-u, ponovno je izabran za potpredsjednika radne skupine WGSE na mandat od tri godine. Zadatak potpredsjednika WGSE-a je, zajedno s predsjednikom, organizirati i voditi rad grupe, a bira se na temelju iskustva i kvalifikacija. Ta činjenica ukazuje da je dugogodišnje zalaganje i kvaliteta HAKOM-ovih stručnjaka ponovo prepoznata na europskoj razini.

Radna skupina WGSE jedna je od najvažnijih grupa Europskog odbora za elektroničke komunikacije (Electronic Communications Committee, ECC), organizacije koju čine regulatori iz 48 europskih zemalja i drugi stručnjaci iz područja elektroničkih komunikacija. Glavni zadatak WGSE-a je izrada tehničke osnove za rad vrlo velikog broja različitih bežičnih uređaja s ciljem omogućavanja njihovog neometanog rada. Zadaci na kojima radi WGSE predstavljaju temelj učinkovitog gospodarenja ograničenim prirodnim resursom - radiofrekvencijskim spektrom.

                                                                                             # # #  
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu