e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastanku Skupine za politiku upravljanja radiofrekvencijskim spektrom (RSPG)

VIJEST

Sastanak savjetodavne skupine, koja djeluje pri Europskoj komisiji, održan je u Briselu.


ZAGREB, 8. veljače 2017. – U Briselu je u utorak, 7. veljače, održan sastanak Skupine za politiku upravljanja radiofrekvencijskim spektrom (Radio Spectrum Policy Group - RSPG). Riječ je o savjetodavnoj skupini koja djeluje pri Europskoj komisiji. Na sastanku je sudjelovao dr. sc. Željko Tabaković, pomoćnik ravnatelja Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a).  

Na sastanku je održana rasprava o promjenama regulatornog okvira za radiofrekvencijski spektar, rezultatima rada radne skupine o prekograničnoj koordnaciji ("good office"), aktivnostima o frekvencijskim potrebama za mreže pokretnih komunikacija 5. generacije (5G), izvješću o Internetu stvari i inteligentnim prometnim sustavima. Također, na sastanku je bilo riječi o stajalištima za nadolazeću Svjetsku radiokomunikacijsku konferenciju te o aktivnostima na pripremi izvješća o jedinstvenom digitalnom tržištu.
 
                                                                                             # # #  
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu