e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastanku BEREC-ove radne skupine RF EWG

VIJEST

Sastanak radne skupine RF EWG, koja djeluje pri europskom regulatornom tijelu za elektroničke komunikacije BEREC-u, održava se u Briselu.


ZAGREB, 9. veljače 2017. – U Briselu se u četvrtak, 9. veljače, održava sastanak radne skupine RF EWG, koja djeluje pri europskom regulatornom tijelu za elektroničke komunikacije BEREC-u (Body of European Regulators for Electronic Communications). Riječ je o radnoj skupini koja se u okviru revizije regulatornog okvira EU bavi pitanjima radiofrekvencijskog spektra. 

Tema sastanka je priprema mišljenja BEREC-a o prijedlogu Europske komisije o promjenama regulatornog okvira za radiofrekvencijski spektar, koji se u najvećem dijelu odnosi na način i uvjete dodjele radiofrekvencijskog spektra na razini EU.

Sudionici navedenog sastanka su predstavnici regulatornih tijela zemalja članica EU i predstavnici BEREC-a, a u ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na sastanku sudjeluje mr. sc. Ivančica Sakal, rukovoditeljica Odjela radiokomunikacija. 

                                                                                             # # #  
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu