e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastanku BEREC-ove radne grupe za regulatorni okvir

VIJEST

Sastanak se održava radi preliminarne analize prijedloga nove Uredbe o zaštiti privatnosti u elektroničkim komunikacijama, tzv. Uredbe o e- privatnosti, koju je Europska komisija uputila u zakonodavnu proceduru početkom godine.

ZAGREB, 10. veljače 2017. - U organizaciji europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications) ovog petka, 10. veljače, u Briselu se održava sastanak radne grupe za regulatorni okvir.

Sastanak se održava radi preliminarne analize prijedloga nove Uredbe o zaštiti privatnosti u elektroničkim komunikacijama, tzv. Uredbe o e- privatnosti, koju je Komisija EU uputila u zakonodavnu proceduru početkom godine. Ova uredba dopunjuje Opću uredbu o zaštiti osobnih podataka i bit će neposredno primjenjiva u svim državama članicama. Ona će zamijeniti dosadašnju Direktivu o e-privatnosti, čije odredbe su u Hrvatskoj ugrađene u Zakon o elektroničkim komunikacijama. Na sastanku radne grupe Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavlja rukovoditelj Odjela pravnih poslova Domagoj Maričić, dipl. iur.

                                                                                            # # #  
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu