e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastanku BEREC-ove radne grupe za regulatorni okvir

VIJEST

Na sastanku su analizirani nacrti detaljnog očitovanja BEREC-a o pojedinim aspektima novog regulatornog okvira, koji se nalazi u zakonodavnom postupku.


ZAGREB, 9. ožujka 2017. - U organizaciji europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), u Briselu je održan sastanak uže radne skupine BEREC-a zadužene za regulatorni okvir. Na sastanku su analizirani nacrti detaljnog očitovanja BEREC-a o pojedinim aspektima novog regulatornog okvira, koji se nalazi u zakonodavnom postupku (pristup mreži, univerzalna usluga, prava krajnjih korisnika). Na sastanku je također analiziran javno dostupan nacrt izvjestitelja Europskog parlamenta o prijedlogu Uredbe o BEREC-u. Radna grupa nastavlja s radom na ovim dokumentima. 
 
Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sastanku je predstavljao rukovoditelj Odjela pravnih poslova Domagoj Maričić, dipl. iur.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 ispiši stranicu