e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na petom sastanku foruma o primjeni digitalne dividende u južnoj Europi (SEDDIF-a)

VIJEST

Rezultati rada foruma i pregovora između susjednih država pridonijet će procesu međunarodnog usklađivanja frekvencija potrebnih za prelazak na novi standard kodiranja i odašiljanja digitalne televizije te osiguravanju dodatnog radiofrekvencijskog spektra za pružanje širokopojasnih usluga u mrežama pokretnih komunikacija. 
 
ZAGREB, 9. ožujka 2017. – Peti  sastanak foruma o primjeni digitalne dividende u južnoj Europi - SEDDIF (South European Digital Dividend Implementation Forum), održava se u Ateni, u prostorijama grčkog Ministarstva digitalne politike, telekomunikacija i informacija. Na forumu sudjeluju predstavnici regulatornih tijela Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske, a Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavljaju mr. sc. Ivančica Sakal, rukovoditeljica Odjela radiokomunikacija i dr. sc. Krešimir Šakić, viši stručnjak za radiodifuziju.

SEDDIF se bavi usklađivanjem frekvencijskog spektra za radiodifuziju na regionalnoj razini čime će se omogućiti uporaba radiofrekvencijskog spektra druge digitalne dividende za usluge u mrežama pokretnih komunikacija. Njegovim radom olakšat će se međunarodno usklađivanje frekvencija potrebnih za prelazak na novi standard kodiranja i odašiljanja te oslobađanju spektra druge digitalne dividende za pružanje širokopojasnih usluga u mrežama pokretnih komunikacija, a na temelju odluka Europske unije i Europskog odbora za elektroničke komunikacije. Trenutno su u tijeku pregovori između susjednih država o usklađivanju frekvencija i tehničkih parametara odašiljača u budućim mrežama digitalne televizije.

                                                                                             # # #  
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu