e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Otvorena javna rasprava o prijedlogu Pravilnika o plaćanju naknada za obavljanje poslova HAKOM-a za 2017.

VIJEST

Riječ je o pravilniku kojim se osiguravaju sredstva za obavljanje poslova HAKOM-a iz područja elektroničkih komunikacija, pošte i željeznica, a javna rasprava traje do 3. travnja 2017.

 
ZAGREB, 17. ožujka 2017. -  Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) je na sjednici održanoj 17. ožujka 2017. usvojilo prijedlog Pravilnika o plaćanju naknada za obavljanje poslova HAKOM-a, o kojem je pokrenuta javna rasprava koja traje do 3. travnja 2017.

Riječ je o pravilniku kojim se osiguravaju sredstva za obavljanje poslova HAKOM-a iz područja elektroničkih komunikacija, pošte i željeznica. Navedeni pravilnik donosi se za svaku kalendarsku godinu na temelju Godišnjeg financijskog plana HAKOM-a.

Prijedlog pravilnika usklađen je stoga s Godišnjim financijskim planom HAKOM-a za 2017., na koji je Vlada RH dala svoju prethodnu suglasnost na 26. sjednici održanoj 16. ožujka 2017.
 
Javnoj raspravi može se pristupiti putem poveznice.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu