e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastanku Odbora za komunikacije (COCOM-a)

VIJEST

COCOM odbor je forum dijaloga između Europske komisije (EK) i država članica EU o pitanjima u kojima EK ima delegirane zakonodavne ovlasti, a prije čijeg donošenja se mora savjetovati sa stručnjacima država članica.

ZAGREB, 24. ožujka 2017. - U Briselu je održan 69. sastanak Odbora za komunikacije (COCOM-a) na kojemu je kao predstavnik Republike Hrvatske, sudjelovala tajnica Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) Natalija Boltužić, mag. iur.

COCOM odbor je forum dijaloga između Europske komisije (EK) i država članica EU o pitanjima u kojima EK ima delegirane zakonodavne ovlasti (ovlasti za donošenje provedbenih propisa), a prije čijeg donošenja se mora savjetovati sa stručnjacima država članica.

Na sastanku COCOM odbora članovi su raspravljali o pitanjima vezano uz prijedlog novog regulatornog okvira, prije svega o prijedlogu Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o izmjenama Uredaba (EU) br. 1316/2013 i (EU) br. 283/2014 u vezi s promicanjem internetske povezivosti u lokalnim zajednicama (tzv. WiFi inicijativa), kao i o 5G Akcijskom planu. Nadalje, predstavljeni su rezultati DESI indeksa za 2017., koji se mogu pronaći putem poveznice.


                                                                                                       # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr

 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu