e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastanku radne skupine ERGP-a

VIJEST
  
HAKOM sudjeluje na sastanku radne skupine „Cross-border parcels delivery“ Europskog udruženja poštanskih regulatora ERGP-a (European Regulators Group for Postal Services) koja se bavi pitanjima prekograničnog prometa paketa na tržištima poštanskih usluga zemalja članica EU.
 
ZAGREB, 28. ožujka 2017. – U Bonnu se ovog utorka, 28. ožujka,  u organizaciji njemačkog nacionalnog regulatornog tijela za mrežne usluge (BNetzA), održava sastanak radne skupine „Cross-border parcels delivery“ Europskog udruženja poštanskih regulatora ERGP-a (European Regulators Group for Postal Services).
 
Na sastanku se raspravlja o više dokumenata u svezi s postojećom i budućom harmonizacijom regulatornog okvira u prekograničnoj dostavi paketa unutar EU, kao i na domicilnim tržištima svake od zemalja članica EU. Kao posebne teme istaknuta su izvješća o aktivnostima ERGP-a i nacionalnih regulatornih tijela u proteklom razdoblju, o dosadašnjem tijeku zakonodavne procedure prijedloga Uredbe Europske Komisije o prekograničnoj dostavi paketa te očekivanoj implementaciji aktivnosti i mjera nakon što cjeloviti tekst Uredbe bude donesen, kao i rasprava o planu i programu rada te aktivnostima ove radne skupine ERGP-a u 2017.
 
Sudionici navedenog sastanka su predstavnici nacionalnih regulatornih tijela zemalja članica EU i kandidata za članstvo. Na sastanku aktivno sudjeluje i predstavnik Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), mr.sc. Andrej Sardelić, rukovoditelj Odjela poštanskih usluga.
 
ERGP-Bonn-1.jpg
ERGP-Bonn-2.jpg

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu