e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastancima Radne skupine za telekomunikacije i informacijsko društvo i Radne skupine zadužene za poštanske usluge

VIJEST

Tema sastanka Radne skupine za telekomunikacije i informacijsko društvo bila je Prijedlog Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o privatnosti i zaštiti osobnih podataka u elektroničkim komunikacijama. Radna skupina zadužena za poštanske usluge raspravljala je na temu Prijedloga Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o uslugama prekogranične dostave paketa. 
 
ZAGREB, 30. ožujka 2017. – U Briselu se u srijedu, 29. ožujka, održao sastanak Radne skupine za telekomunikacije i informacijsko društvo. Na sastanku su države članice iznosile svoje komentare na pojedine članke Prijedloga Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o privatnosti i zaštiti osobnih podataka u elektroničkim komunikacijama (Uredba o e-privatnosti). Uredba će biti usklađena sa strožim pravilima o privatnosti iz Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka (2016/679/EU).

Također, održan je i sastanak Radne skupine zadužene za poštanske usluge na kojemu se raspravljalo o Prijedlogu Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o uslugama prekogranične dostave paketa. Cilj predložene Uredbe je uklanjanje prepreka prekogranične trgovine putem interneta koje se odnose na samu dostavu paketa. Na sastancima Radne skupine za telekomunikacije i informacijsko društvo i Radne skupine zadužene za poštanske usluge, kao predstavnica Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), sudjelovala je stručnjakinja za pravne poslove Jagoda Peleponjko, dipl. iur.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu