e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM u suradnji sa Zakladom ˝Znanje na djelu˝ ugostio srednjoškolce

VIJEST

U sklopu programa ˝Pogledaj. Probaj. Doživi.˝, na dvodnevnoj praksi u HAKOM-u, koncem proteklog tjedna sudjelovalo je troje srednjoškolaca. Cilj programa je omogućiti učenicima da dožive i iskuse određena zanimanja izravno na radnom mjestu kako bi lakše donijeli odluku o odabiru budućeg zanimanja.

 
ZAGREB, 3. travnja 2017. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) i ove je godine nastavila uspješnu suradnju sa Zakladom ˝Znanje na djelu˝. U sklopu programa ˝Pogledaj. Probaj. Doživi.˝, na dvodnevnoj praksi u HAKOM-u, koncem proteklog tjedna sudjelovalo je troje učenika, dvoje iz Prve privatne gimnazije i jedna učenica iz Prve gimnazije. Cilj ovog programa je omogućiti učenicima da sami dožive i iskuse određena zanimanja izravno na radnom mjestu, kako bi sami lakše donijeli odluku o svom daljnjem školovanju i odabiru zanimanja.
 
Učenici su upoznati s radom HAKOM-a na način da su posjetili sve organizacijske jedinice, gdje su im radnici različitih zanimanja i profesija ukratko predstavili svoja radna zaduženja. Većina radnika je učenicima pripremila kratke prezentacije da bi im na jednostavan i razumljiv način približili sve ono čime se HAKOM bavi. Učenici su na taj način proveli dva dinamična dana u HAKOM-u te su dobili niz zanimljivih informacija i novih znanja.

                                                                                              # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu