e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na skupu o razvoju infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Slavonije

VIJEST

Tema skupa, namijenjenog čelnicima lokalne i regionalne samouprave kao i zainteresiranim partnerima u provedbi razvojnih projekata te stručnoj javnosti, bila je razvoj širokopojasne infrastrukture za pristup brzom internetu na području pet slavonskih županija.
 
ZAGREB, 6. travnja 2017. - U organizaciji društva ˝Slavonska mreža d.o.o.˝, čiji su osnivači Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Brodsko-posavska županija, Požeško-slavonska županija, Osječko-baranjska županija, Virovitičko-podravska županija i Vukovarsko-srijemska županija, u Osijeku je u srijedu, 5. travnja, održan skup na temu razvoja širokopojasne infrastrukture za pristup brzom internetu i ostalim širokopojasnim uslugama na području navedenih županija.
 
Cilj skupa bio je informirati sudionike o aktivnostima HAKOM-a kao Nositelja okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja te o trenutnom statusu pojedinih nacrta planova razvoja širokopojasne infrastrukture, o daljnjim koracima koje je potrebno poduzeti kao i o ulozi i doprinosu razvoja širokopojasnog pristupa u ekonomskom i demografskom razvoju Slavonije. Prisutni su također informirani o ulozi Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU vezanoj uz specifični cilj 2a1 Operativnog programa konkurentnost i kohezija.
 
Na skupu su u svojstvu izlagača i sudionika u raspravi, kao predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), sudjelovali rukovoditeljica Odjela za fondove EU Ivana Madžar, dipl. oec., i viši stručnjak za infrastrukturu Vladimir Žuti, dipl. ing. el.

                                                                                              # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu