e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na konferenciji regulatornih tijela RNE-a

VIJEST

Među temama o kojima se raspravljalo na konferenciji najznačajnije su one vezane uz željezničke teretne  koridore, izvješće o mreži, proces izrade voznog reda i međunarodni sustav koordinacije zahtjeva za trasama.

ZAGREB, 7. travnja 2017. – U Beču je u organizaciji RailNet Europe (RNE – organizacija europskih upravitelja infrastrukture i tijela za dodjelu kapaciteta) održana konferencija posebno organizirana za željeznička regulatorna tijela, na kojoj su sudjelovali stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) Dragica Flam, dipl. iur., viši stručnjak za pravne poslove, i Kristijan Solina, dipl. ing., stručnjak za željezničke usluge.

Među temama o kojima se raspravljalo na konferenciji najznačajnije su one vezane uz željezničke teretne  koridore, izvješće o mreži, proces izrade voznog reda i međunarodni sustav koordinacije zahtjeva za trasama. Regulatorna tijela su raspravljala o navedenim temama u svrhu unaprjeđenja istih. Na sastanku su sudjelovali i predstavnici Europske komisije koji su prezentirali aktualno stanje vezano za izmjenu Aneksa VII Direktive 2012/34/EU (raspored dodjele infrastrukturnog kapaciteta), a  nacrt teksta se trenutno nalazi na javnoj raspravi.  

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 
 ispiši stranicu