e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Godišnje izvješće o radu HAKOM-a za 2015. raspravljeno na 3. sjednici Hrvatskog sabora

VIJEST

Zastupnici su, nakon izlaganja predsjednika Vijeća HAKOM-a dr. sc. Dražena Lučića, raspravljali o izvješću, a o istom će se glasovati kada se steknu uvjeti. 


ZAGREB, 7. travnja 2017. – Nakon dobivenog pozitivnog mišljenja Vlade Republike Hrvatske i pozitivnog mišljenja saborskog Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu, Godišnje izvješće o radu Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) za 2015., našlo se ovog petka, 7. travnja, i pred zastupnicima u Hrvatskom saboru.  Zastupnici su, nakon izlaganja predsjednika Vijeća HAKOM-a dr. sc. Dražena Lučića, raspravljali o izvješću, a o prihvaćanju istog će se glasovati kada se za to steknu uvjeti. 

Godišnje izvješće HAKOM-a sadrži izvješće o aktivnostima na tržištima elektroničkih komunikacija, poštanskih i željezničkih usluga, odnosno o aktivnostima na tri tržišta koja HAKOM regulira te izvješće o financijskom poslovanju HAKOM-a.

Snimka rasprave dostupna je putem poveznice http://itv.sabor.hr/video/default.aspx?TockaID=8085
 
dr_lu.jpg
dr_lu1.jpg
dr_lu2.jpg


                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu