e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM formalno dobio status savjetnika EaPeReg organizacije

VIJEST

Na Plenarnoj sjednici, koja je održana u Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije, HAKOM je
formalno dobio status savjetnika organizacije čiji su članovi regulatorna tijela iz zemalja ujedinjenih u program istočnog partnerstva (EaP), a savjetnici regulatorna tijela iz određenih članica EU. Dan prije Plenarne sjednice održana je radionica na temu razvoja širokopojasnog pristupa internetu na kojoj je HAKOM prezentirao svoja iskustva.

ZAGREB, 10. travnja 2017. – U Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije, u petak, 7. travnja 2017., održana je Plenarna sjednica EaPeReg organizacije (EaPeReg – Eastern Partnership Regulators for Electronic Communications), čiju osnovu čini 6 zemalja (Armenija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Gruzija, Moldavija i Ukrajina) ujedinjenih u program istočnog partnerstva (EaP). Osim navedenih zemalja, sastanku su prisustvovali i predstavnici savjetnika EaPeReg-a, a iz zemalja članica EU (SPRK – Latvija; RRT – Litva; BNetzA – Njemačka; UKE – Poljska; ANCOM – Rumunjska; PTS – Švedska) kao i predstavnici savjetničke kuće Cullen International. Ovogodišnjim radom EaPeReg organizacije predsjedava moldavsko regulatorno tijelo (ANRCETI -  The National Regulatory Agency for Electronic Communications and Information Technology).

S obzirom na vrlo dobru suradnju BEREC-a i EaPeReg-a, HAKOM je pozvan od strane zemalja članica i savjetnika unutar EaPeReg-a da se, kao još jedna članica EU, uključi u rad ove organizacije te svojim znanjem i iskustvom u regulaciji tržišta elektroničkih komunikacija organizaciji pruži dodanu vrijednost u radu.

Glavnu temu Plenarne sjednice EaPeReg-a činila je rasprava o radnom programu EaPeReg-a za 2017. kao i razgovor oko ključnih aktivnosti za 2018. i 2019. Također, raspravljalo se o zajedničkom nastupu na sastanku BEREC-a, EaPeReg-a, REGULATEL-a i EMERG-a, koji će se održati dan prije Plenarne sjednice BEREC-a, u Lisabonu, početkom lipnja ove godine. EMERG predstavlja Europsko-mediteransku grupu regulatora dok je REGULATEL latinoameričko krovno regulatorno tijelo odnosno latinoamerički pandan europskom regulatornom tijelu BEREC-u.

Dan prije Plenarne sjednice EaPeReg-a održana je radionica na temu razvoja širokopojasnog pristupa internetu. Predstavnici HAKOM-a prezentirali su HAKOM-ova iskustva u regulaciji veleprodajnih širokopojasnih tržišta kao i iskustva oko zaštite korisnika u kontekstu pružanja tih istih usluga.
 
U ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na plenarnoj sjednici sudjelovali su zamjenik predsjednika Vijeća  HAKOM-a, Domagoj Jurjević, dipl. oec., i pomoćnik ravnatelja  HAKOM-a Marko Čavlović, dipl. oec.
 
Moldavija_20170407_1.JPG
Moldavija_20170407_2.JPG


                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu