e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci na seminaru o primjeni novih EU standarda u zaštiti osobnih podataka i informacija

VIJEST

Seminar je održan u organizaciji ZŠEM Poslovna akademija s ciljem osposobljavanja polaznika za primjenu novih EU propisa u radu s osobnim, poslovnim i klasificiranim podacima.


ZAGREB, 11. travnja 2017. - U organizaciji ZŠEM Poslovna akademija u Zagrebu je u ponedjeljak, 10. travnja, održan seminar na temu ''Primjena novih EU standarda u zaštiti osobnih podataka i informacija˝, a seminar je vodio dr. sc. Petar Mišević.  S obzirom kako u svibnju 2018. na snagu stupa nova Opća uredba Europskog parlamenta i vijeća i zaštiti pojedinaca u svezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju istih, javni, privatni i državni sektor obvezuje se na poduzimanje jačih mjera kojima se štite osobni podaci građana EU čime se podiže razina zaštite od zlouporaba.

Cilj seminara bio je osposobiti polaznike za primjenu novih EU propisa u radu s osobnim, poslovnim i klasificiranim podacima, steći nova znanja o važećim standardima u radu s podacima i informacijama, doprinijeti boljoj organizaciji informacijske sigurnosti u zaštiti poslovnog sustava te informirati o aktualnim informacijskim rizicima i načinima zaštite od krađe i neovlaštenog otkrivanja podataka i informacija te načinima zaštite u poslovnom komuniciranju.

Na seminaru su sudjelovali i stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) Anita Budimir, dipl. oec., Jagoda Peleponjko, dipl. iur., Ana Šubat Perković, dipl. iur., Natalija Boltužić, mag. iur., Vesna Gabrić Kešina, dipl. iur. i Roland Lipošinović, struč. spec. ing. comp.


                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu