e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na prvom međunarodnom JUMP IT Forumu

VIJEST

Osim četiri paralelne sesije na skupu, kao središnji događaj održan je okrugli stol na temu ˝ICT jučer, danas i sutra: Da li smo bili napredniji prije 25 godina?˝. O važnosti razvoja infrastrukture, kao nužnog preduvjeta za broadband visokih brzina, govorio je predsjednik Vijeća HAKOM-a dr. sc. Dražen Lučić, a pomoćnik ravnatelja Marko Čavlović, dipl. oec., bio je moderator sesije u svezi digitalizacije i digitalne ekonomije.

 
ZAGREB, 12. travnja 2017. - U Zagrebu se 11. i 12. travnja održava prvi međunarodni JUMP IT Forum na temu ˝Kako ICT pokreće rast gospodarstva˝, a koji okuplja vodeće ljude ICT tvrtki iz Hrvatske, predstavnike poslovnih udruženja, javne uprave, medija te međunarodne konzultante.

Osim četiri paralelne sesije na skupu, kao središnji događaj održan je okrugli stol na temu ˝ICT jučer, danas i sutra: Da li smo bili napredniji prije 25 godina?˝. Uvodnom riječju okupljenima se obratila potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, koja je sudjelovala u radu okruglog stola. O važnosti razvoja infrastrukture, kao nužnog preduvjeta za broadband visokih brzina, govorio je predsjednik Vijeća HAKOM-a dr. sc. Dražen Lučić.

Pomoćnik ravnatelja Hrvatske regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) Marko Čavlović, dipl. oec., tijekom prvog dana održavanja Foruma, bio je moderator sesije u svezi digitalizacije i digitalne ekonomije. Nakon uvodnog dijela koji je dao HAKOM i u kojem se kroz primjer na području elektroničkih komunikacija pokušalo pokazati što je digitalna ekonomija i što digitalna ekonomija traži, uslijedilo je 9 prezentacija, koje su iz različitih kutova pokušale približiti digitalnu ekonomiju i dati odgovor na pitanje što je sve potrebno napraviti kako bi kao država bili uspješni u svijetu digitalne ekonomije.

Prezentacije su održali predstavnici akademske zajednice, konzultantski stručnjaci za područje digitalnog društva, velike globalne tvrtke koje posluju u Hrvatskoj, kao i predstavnici manjih hrvatskih tvrtki, koje svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći hrvatskim tvrtkama u digitalnoj preobrazbi.

Istaknuto je kako je za uspješnost u svijetu digitalne ekonomije važna snažna suradnja i povezivost svih strana društva, a što uključuje državu s javnim institucijama, privatni sektor s velikim kompanijama i malim poduzećima te krajnje korisnike, koji koriste sve te nove usluge. Osim bolje povezivosti i suradnje nužno je razvijati društvo znanja. Naime, individualni pristup je nužan za uspješnost u svijetu digitalne ekonomije, a takav pristup traži društvo znanja.

Više informacija o JUMP IT Forumu dostupno je putem poveznice http://www.jumpitforum.com/hr.html
 
JumpITForum_11.JPG
JumpITForum_2.JPG

 

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu