e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Na prigodnoj svečanosti u Europskom domu HAKOM-u dodijeljen MAMFORCE STANDARD

VIJEST

MAMFORCE STANDARD se dodjeljuje javnim institucijama, državnim tijelima i javnim poduzećima te malim i srednjim poduzećima koje su uspješno prošle neovisnu procjenu uvjeta rada i postojećih praksi upravljanja ljudima i koji će u nadolazećem razdoblju, temeljem dobivenih preporuka, implementirati nove prakse u domeni odgovornosti prema obiteljskim obavezama zaposlenih i omogućavanja ravnopravne rodne zastupljenosti na upravljačkim pozicijama.

 
ZAGREB, 10. svibnja 2017. - U prigodi obilježavanja Majčinog dana i Međunarodnog dana obitelji u prostorima Europskog doma Zagreb, ove srijede, 10. svibnja, predstavljene su nove zakonodavne i nezakonodavne inicijative Europske komisije u području ravnoteže poslovnog i privatnog života te je održana dodjela MAMFORCE STANDARDA u sklopu projekta „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena – usklađivanje privatnog i poslovnog života“. MAMFORCE STANDARD se dodjeljuje javnim institucijama, državnim tijelima i javnim poduzećima te malim i srednjim poduzećima koji su uspješno prošli neovisnu procjenu uvjeta rada i postojećih praksi upravljanja ljudima i koji će u nadolazećem razdoblju, temeljem dobivenih preporuka, implementirati nove prakse u domeni odgovornosti prema obiteljskim obavezama zaposlenih i omogućavanja ravnopravne rodne zastupljenosti na upravljačkim pozicijama. Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, a projektni partneri su HNK Split, udruga RIJEČI/PRAVE/PREDSTAVE i Spona. Ukupna vrijednost projekta je 437.172,29 EUR, od čega Europska unija sudjeluje sa 350.000 EUR.

Nakon pozdravne riječi pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, koja je istaknula važnost ovog projekta za postizanje ravnopravnosti, kao i činjenicu kako su u proces MAMFORCE audita uključene institucije iz javnog sektora, a što ne bi bilo moguće bez podrške EU koja kroz podršku aktivno doprinosi rješavanju prepoznatih problema u zajednici, MAMFORCE STANDARD uručen je predstavnicima Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP-a).

-Motivi za uvođenjem MAMFORCE Standarda u HAKOM usmjereni su na dobivanje uvida u postojeće stanje organizacije, a sve u cilju privlačenja, razvoja i zadržavanja stručnjaka, dodatnog povećanja motivacije zaposlenika te u svrhu daljnjeg poboljšanja u području usklađenja privatnih i poslovnih obaveza naših zaposlenika. U cilju neprestane nadogradnje i težnje za poboljšanjem rada same organizacije prepoznali smo temeljnu ideju MAMFORCE metodologije kao prikladnu osnovu HAKOM-ovog daljnjeg unapređenja, istaknuo je prilikom dodjele dr. sc. Dražen Lučić, predsjednik Vijeća HAKOM-a.

O najnovijem prijedlogu zakonodavnih i nezakonodavnih inicijativa Europske komisije donesenih s ciljem lakšeg usklađenja privatnog i poslovnog života prisutne nazočne je upoznala mr. sc. Dijana Kobas Dešković, kreatorica MAMFORCE STANDARDA.
 
MAMForce-1.JPG
MAMForce-2.JPG
MAMForce-3.JPG
MAMForce-4.JPG
MAMForce-5.JPG
MAMForce-7.JPG
MAMForce-8.JPG

                                                                                            # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu