e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na plenarnom sastanku IRG-Rail-a

VIJEST

U Parizu se ovog petka održava plenarni sastanak IRG-Rail-a, neovisne mreže europskih regulatornih tijela za željeznicu, na kojem sudjeluju i predstavnici HAKOM-a. 
 
ZAGREB, 12. svibnja 2017. – U Parizu se ovog petka, 12. svibnja, održava plenarni sastanak Neovisne skupine regulatornih tijela za željeznicu (Independent Regulators’ Group – Rail). U ime  Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na sastanku sudjeluju član Vijeća HAKOM-a, dr. sc. Nikola Popović, i viši stručnjak za pravne poslove Dragica Flam, dipl. iur.
 
Na sastanku će biti prezentiran peti Izvještaj o nadzoru tržišta te će se raspravljati i glasovati o Strateškom dokumentu IRG - Rail-a. Prezentacije vezano uz uslužne objekte održat će predstavnici francuskog i britanskog regulatornog tijela, dok će španjolsko i nizozemsko regulatorno tijelo prezentirati slučajeve vezano za antikonkurentnu praksu. Regulatorno tijelo iz Litve će se predstaviti kao novi član IRG-Rail-a, a bit će odabran i novi supredsjedatelj Radne grupe za pristup.

                                                                                              # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu