e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na tematskom sastanku o gradnji brzih elektroničkih komunikacijskih mreža

VIJEST

U Briselu se raspravlja o iskustvima EU zemalja u gradnji brzih elektroničkih komunikacijskih mreža sa svrhom postizanja što boljih rezultata u ostvarenju ciljeva Digitalne Agende 2020.

 
Zagreb, 15. svibnja 2017. - U Briselu se 15. i 16. svibnja, u organizaciji Europske komisije, održava tematski sastanak mreže BCO-a (Broadband Competence Offices), na kojem se raspravlja o iskustvima u mapiranju tzv. „bijelih područja“, primjeni europske direktive o smanjenju troškova postavljanja elektroničkih komunikacijskih mreža velikih brzina te agregiranju potražnje za širokopojasnim pristupom. Na sastanku će biti predstavljen napredak vezan uz WIFI4EU inicijativu te francuski primjer izgradnje širokopojasne infrastrukture. Cilj ovoga skupa usmjeren je na postizanje što boljih rezultata pojedinih zemalja članica na nacionalnoj razini i ostvarenje ciljeva Digitalne Agende 2020.
 
Kao predstavnice HAKOM-a, odnosno hrvatskog BCO-a, na sastanku će sudjelovati stručnjakinje Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) Ivana Madžar, dipl.oec i Kristina Ćosić, dipl.ing.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 

 
O HAKOM-u:
 

HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu