e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

88. WGFM sastanak

VIJEST

Na 88. sastanku radne skupine za gospodarenje radiofrekvencijskim spektrom (WGFM), predstavnici CEPT država i proizvođača opreme u Dublinu raspravljaju o pokretnim, nepokretnim, satelitskim, brodskim i kratkodometnim (SRD) komunikacijama, frekvencijama za bespilotne letjelice i M2M komunikacijama.
 
Zagreb, 16. svibnja 2017. - U Dublinu se održava 88. sastanak radne skupine WGFM (Working Group Frequency Menagement). Skupina je zadužena za gospodarenje radiofrekvencijskim spektrom, a naročito se bavi harmonizacijom među državama članicama CEPT-a. Na sastanku, koji traje od 15. do 19. svibnja, raspravlja se o mjerenjima u radiofrekvencijskom spektru, satelitskim komunikacijama, radio mikrofonima, komunikacijama za vlastite potrebe, kratkodometnim uređajima, javnim pokretnim komunikacijama, brodskim komunikacijama, bespilotnim letjelicama, radarima i M2M komunikacijama.
 
Na sastanku sudjeluje oko 100 predstavnika administracija i proizvođača opreme, a HAKOM predstavlja Alen Štefanac. Sljedeći WGFM sastanak će se održati u Hrvatskoj u organizaciji HAKOM-a.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 

 
O HAKOM-u:
 

HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu