e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na radionici o strategijama širokopojasnog pristupa

VIJEST

Radionica će se usredotočiti na praksu pojedinih zemalja i njihove strategije implementacije širokopojasnih usluga te na način pružanja univerzalnih usluga.

 
Zagreb, 17. svibnja 2017. - U Berlinu se 17. i 18. svibnja održava Radionica o strategijama širokopojasnog pristupa i obvezama pružanja univerzalne usluge pod pokroviteljstvom EMERG-a (European Mediterranean Regulators Group), a u okviru međunarodne suradnje na području širokopojasnih usluga i univerzalnih usluga. Radionica se održava u suradnji s talijanskim neovisnim regulatorom za elektroničke komunikacije (AGCOM) i Regulatornim povjerenstvom za telekomunikacije (TRC – Telecommunication Trgulatory Comission) kao predsjedateljem radionice.
 
Radionica će se usredotočiti na praksu pojedinih zemalja i njihove strategije implementacije širokopojasnih usluga te na način pružanja univerzalnih usluga. Naglasak će biti na predstavljanju postojećih i budućih praksi zemalja EMERG-a, osobito na području definiranja širokopojasnih ciljeva, smanjenja troškova izgradnje fiksne i mobilne širokopojasne mreže,  regulatornih potpora na strani ponude i potražnje, mjerenja i praćenja širokopojasnog QoS / QoE, državnih potpora i drugih oblika promicanja razvoja širokopojasnog pristupa. Planove i stanje u Republici Hrvatskoj će u ime HAKOM-a predstaviti viša stručnjakinja za pravne poslove Jagoda Peleponjko, dipl. iur i viša stručnjakinja za komunikacijske usluge Vesna Gašpar, dipl. ing. el.
 
EMERG (The European Mediterranean Regulators Group) uglavnom čine zemlje Mediterana, ali i druge zemlje (ukupno 22): Alžir, Austrija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Cipar, Egipat, Francuska, Njemačka, Grčka, Izrael, Italija, Jordan, Libanon, Malta, Maroko, Palestina, Španjolska, Švicarska, Sirija, Tunis i Turska. Više o EMERG-u može se pronaći na http://www.emergonline.org/about-emerg.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 

 
O HAKOM-u:
 

HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu