e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na konferenciji „Mediteranski teretni koridor - proširenje na Republiku Hrvatsku“

VIJEST

U sklopu konferencije, koja se u organizaciji HŽ Infrastrukture d.o.o. održava u Zagrebu, bit će održana dva okrugla stola.

 
ZAGREB, 23. svibnja 2017. – U organizaciji HŽ Infrastrukture d.o.o., u prostorijama hotela Dubrovnik u Zagrebu, održava se konferencija na temu „Mediteranski željeznički koridor – proširenje na Republiku Hrvatsku“. U sklopu konferencije bit će održana dva okrugla stola, prvi pod nazivom „Razvoj mediteranskog željezničkog teretnog koridora u istočnoj Europi i uloga jadranskih luka“ te drugi naziva „Od uspostave Mediteranskog koridora do konsolidacije i proširenja u Republiku Hrvatsku“.

U radu navedenih okruglih stolova sudjelovat će predstavnici upravitelja infrastruktura Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, te predstavnici luka na Jadranu, i to luke Rijeka, Trst i Venecija. Također će biti održane i prezentacije RailNet Europe (RNE – organizacija europskih upravitelja infrastrukture i tijela za dodjelu kapaciteta) na temu „Corridor One Stop Shop“ te prezentacija o proizvodima i uslugama povezanim s teretnim koridorima.

U ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na konferenciji će nazočiti viši stručnjak za pravne poslove Dragica Flam, dipl. iur.,  mr. sc. Nataša Oliva Prgeša, viši stručnjak za željezničke usluge i stručnjak za željezničke usluge Kristijan Solina, dipl. ing.  

                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu