e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Ravnatelj HAKOM-a mr. sc. Mario Weber sudjelovao u plenarnoj raspravi na temu ˝Digitalna autocesta za digitalno društvo˝

VIJEST

Plenarna rasprava održana je u sklopu 40. jubilarnog međunarodnog skupa MIPRO, koji se ovaj tjedan održava u Opatiji, a svečanom otvorenju nazočio je i predsjednik Vijeća HAKOM-a i član Savjeta udruge MIPRO dr. sc. Dražen Lučić sa suradnicima.

ZAGREB, 24. svibnja 2017. - U Opatiji je ove srijede svečano otvoren 40. jubilarni međunarodni skup MIPRO 2017, a nakon pozdravne riječi sponzora, pokrovitelja i gostiju te dodijele nagrada i priznanja, održana je plenarna rasprava na temu ˝Digitalna autocesta za digitalno društvo˝. U plenarnoj raspravi sudjelovao je i ravnatelj Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) mr. sc. Mario Weber, a uvodnu riječ održao je dr. Tobias Höllwarth, predsjednik EuroCloud Europe. Cilj rasprave bio je analizirati razvijenost digitalnog društva i gospodarstva u Hrvatskoj i predložiti mjere koje taj proces trebaju ubrzati da bi se Hrvatska pozicionirala kao ravnopravni član Europske unije.

Svečanom otvaranju Međunarodnog ICT skupa MIPRO, nazočio je predsjednik Vijeća HAKOM-a i član Savjeta udruge MIPRO, dr.sc. Dražen Lučić, sa suradnicima.

HAKOM-ovi stručnjaci dali su svoj obol održavanju ove manifestacije kroz organizaciju dva okrugla stola na teme „Doprinos napretku digitalnog društva kroz razvoj širokopojasnog pristupa na područjima bez komercijalnog interesa“ i „Budućnost 5G mreža u pokretnim komunikacijama na putu prema gigabitnom društvu“. Također HAKOM-ovi stručnjaci će sudjelovati na okruglom stolu na temu „Uvođenje digitalnog radija DAB+ u Hrvatskoj“, koji će se održati tijekom poslijepodneva. Više informacija o sudjelovanju HAKOM-ovih stručnjaka na MIPRO-u može se vidjeti putem poveznice https://www.hakom.hr/default.aspx?id=8735
 
MIPRO1-20170524.JPG
MIPRO2-20170524.JPG


                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu