e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci na sastanku radne skupine zadužene za područje numeriranja i mreža (WG NaN)

VIJEST

Radna skupina se bavi izradom pravila za adresiranje i numeriranje te savjetovanjem i izradom preporuka u svezi regulatornih tehničkih pitanja za promicanje i podršku inovacija i konkurentnosti u području elektroničkih komunikacija.

 
ZAGREB, 30. svibnja 2017. – U Helsinkiju se u organizaciji finskog nacionalnog regulatornog tijela FICORA (Viestintävirasto) održava trodnevni sastanak radne skupine zadužene za područje numeriranja i mreža (WG NaN). Ova se radna skupina, unutar Europske konferencije poštanskih i telekomunikacijskih uprava (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations - CEPT), bavi izradom pravila za adresiranje i numeriranje te savjetovanjem i izradom preporuka glede regulatornih tehničkih pitanja za promicanje i podršku inovacija i konkurentnosti u području elektroničkih komunikacija. Najvažnije teme sastanka odnose se na donošenje izvještaja za regulatorne aspekte migracije s PSTN/ISDN na IP bazirane mreže (javna objava izvješća), usvajanje odluke o prefiksima i kratkim kodovima nacionalnih planova numeriranja (za pokretanje javne konzultacije), usvajanje preporuke o harmoniziranim načelima upravljanja i dodjele E.212 kodova pokretnih mreža (MNC, konačno usvajanje i javna objava) te izradu preporuke o numeriranju za potrebe ePoziva (javne konzultacije).
 
Na sastanku sudjeluju predstavnici 25 regulatornih tijela europskih zemalja, renomirani stručnjaci iz područja elektroničkih komunikacija, predstavnici Europskog ureda za radiokomunikacije (ECO), a Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavljaju Velimir Švedek, dipl. ing., i Robert Vulas, mag. ing. univ. spec. elect. comm.

                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu