e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na radionici Europske komisije na temu ekonomije podataka

VIJEST

Na radionici će biti predstavljeni preliminarni rezultati studije o aktualnim pitanjima vlasništva nad podatcima, upotrebljivosti i pristupa u kontekstu ekonomije podataka te izazova vezanih za odgovornost za podatke koji se prikupljaju u svim industrijama, osobito na tržištu koje obuhvaća uslugu interneta stvari (IoT).

 
ZAGREB, 31. svibnja 2017. - U Briselu se ove srijede održava radionica Europske komisije (EK) s državama članicama EU na temu problematike ekonomije podataka, a sve kao nastavak inicijative ˝Izgradnja europske ekonomije podataka˝ (Building a European Data Economy). Izgradnja europske ekonomije podataka dio je Strategije jedinstvenog digitalnog tržišta (DSM). Inicijativa ima za cilj poticati najbolju moguću uporabu potencijala digitalnih podataka u korist gospodarstva i društva. Ona se bavi preprekama koje sprečavaju slobodan protok podataka kako bi se postiglo jedinstveno tržište EU. 

Na radionici će EK predstaviti preliminarne rezultate studije o aktualnim pitanjima vlasništva nad podatcima, upotrebljivosti i pristupa u kontekstu ekonomije podataka te izazova vezanih za odgovornost za podatke koji se prikupljaju u svim industrijama, osobito na tržištu koje obuhvaća uslugu interneta stvari (Internet of Things - IoT). U ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na radionici sudjeluje viši stručnjak za komunikacijske usluge Vesna Gašpar, dipl. ing. el.

                                                                                            # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu