e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na konferenciji “Smart Regions 2.0”

VIJEST

Dvodnevna konferencija se, u organizaciji Europske komisije, održava u Helsinkiju, a na njoj će EK predstaviti svoje viđenje ključnih uputa za provođenje strategije “Pametna specijalizacija”.   
       
ZAGREB, 1. lipnja 2017. – U Helsinkiju se  1. i 2.  lipnja, u organizaciji Europske komisije (EK), održava druga po redu konferencija “Smart Regions 2.0”. Na konferenciji će EK predstaviti svoje viđenje ključnih uputa za provođenje strategije “Pametna specijalizacija” (eng. Smart specialization).  Od 2014., kada je unutar Kohezijske politike prvi puta predstavljena ˝Pametna specijalizacija˝, zemlje članice donijele su više od 120 strategija kojima će usmjeravati ulaganja u inovacije i istraživanja za razdoblje 2014-2020.
 
Konferencija u Helsinkiju će pružiti priliku za razmjenu iskustava u provedbi svih projekata i Programa podržanih iz ESI fondova  u području istraživanja, industrije i obrazovanja, a više detalja o samom događaju dostupno je na poveznici.
 
Na konferenciji, u ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, sudjeluje viši stručnjak za projekte sufinancirane iz fondova EU, Vladimir Duković, dipl. ing. el.


                
             
                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu