e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Izaslanstvo regulatornog tijela Bosne i Hercegovine (RAK-a) u posjetu HAKOM-u

VIJEST

Predstavnici Regulatorne agencije za komunikacije BIH, na temelju Sporazuma o suradnji, u posjetu su HAKOM-u radi razmjene iskustava u području gospodarskih i pravnih poslova te u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

 
ZAGREB, 2. lipnja 2017. – U dvodnevnom posjetu Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM-u) ovog je tjedna izaslanstvo regulatornog tijela za elektroničke komunikacije Bosne i Hercegovine (BiH). Predstavnicima Regulatorne agencije za komunikacije (RAK-a) tijekom referentnog posjeta predstavljen je rad HAKOM-a u području gospodarskih i pravnih poslova te informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Tijekom posjeta rukovoditelji odjela predstavili su RAK-ovim predstavnicima postojeće procese, unaprjeđenja i planove u pojedinim područjima. U domeni pravnih poslova izmijenjena su iskustva vezana uz izdavanje dozvola te prava i obveze operatora elektroničkih komunikacija, dok je fokus gospodarskih poslova bio na financijskom upravljanju i kontrolama. U području informacijskih tehnologija predstavljeni su javni informacijski servis Registar „NE ZOVI“, HAKOMetar Plus, Procjenitelj troškova te niz ostalih javno dostupnih servisa HAKOM-a kojima se nastoji unaprijediti i približiti usluge građanima te u isto vrijeme dodatno zaštititi korisnike. U svim navedenim područjima interesa dogovoren je nastavak buduće suradnje.  
 
RAK 1.jpg
RAK 2.jpg

                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu