e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Posjet predstavnice poljskog regulatornog tijela HAKOM-u

VIJEST

S poljskim regulatornim tijelom nadležnim za regulaciju tržišta elektroničkih komunikacija i pošte, HAKOM je ranijih godina uspostavio izvrsnu suradnju, a što je rezultiralo i potpisivanjem sporazuma o suradnji (MoU).

 
ZAGREB, 5. lipnja 2017. - S Uredom za komunikacije (Urzęd Komunikacji Elektronicznej – UKE), poljskim regulatornim tijelom nadležnim za regulaciju tržišta elektroničkih komunikacija i pošte, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) ranijih je godina uspostavila izvrsnu suradnju, a što je rezultiralo i potpisivanjem sporazuma o suradnji (MoU). U sklopu te suradnje predstavnica poljskog regulatora Aleksandra Stawinski ovog tjedna, u razdoblju od 5. do 9. lipnja, boravi u studijskom posjetu HAKOM-u.

Teme za koje je zainteresirana predstavnica UKE-a su IP međupovezivanje, migracija na IMS, tržište veleprodajnog lokalnog pristupa koji se pruža na fiksnoj lokaciji i pristup pasivnoj infrastrukturi. O tim temama iskustva HAKOM-a iznijeti će joj HAKOM-ovi stručnjaci Marina Mustapić, dipl. ing. el., Tomislav Lovrić, mag. ing. el., i mr. sc. Mladen Sikirica.

                                                                                            
    

                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu