e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Posjet predstavnice hrvatskog jezičnog odjela pri Europskoj komisiji HAKOM-u

VIJEST

HAKOM je posjetila gospođa Anita Polić,
prevoditeljica u hrvatskom jezičnom odjelu pri Europskoj komisiji u Briselu i koordinatorica prijevoda za naručitelja DG CONNECT-a (Glavna uprava za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologije).

ZAGREB, 7. lipnja 2017. – Hrvatsku regulatoru agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) posjetila je gospođa Anita Polić, prevoditeljica u hrvatskom jezičnom odjelu pri Europskoj komisiji u Briselu i koordinatorica prijevoda za naručitelja DG CONNECT-a (Glavna uprava za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologije). Posjet gospođe Anite Polić HAKOM-u bio je prigoda za razmjenu iskustava te jačanje suradnje u pogledu prijevoda različitih tekstova na hrvatski jezik. Naime, s obzirom da hrvatski jezični odjel pri Europskoj komisiji dobiva na prijevod sve veći broj tekstova, posebno u svezi s jedinstvenim digitalnim tržištem te da prevođenje takvih tekstova zahtijeva svojevrsnu specijalizaciju, jačanje suradnje, u kojoj HAKOM može doprinijeti znanjem i iskustvom rada s međunarodnim institucijama, može dugoročnu korist donijeti svim dionicima na tržištu. 

Osim sastanka u HAKOM-u, u srijedu 7. lipnja, održan je i zajednički sastanak s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) kako bi se stekao što bolji uvid u cjelokupno područje elektroničkih komunikacija budući da se nadležnost određenih dokumenata dijeli između MMPI- a i HAKOM-a.

                                                                                              # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu