e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na drugom CIVINET forumu na temu „Planiranje i upravljanje održivim prometom - planovi, projekti i realizacije“

VIJEST

Forum je održan u Rijeci i bio je posvećen 11. Globalnom cilju održivog razvoja: održivi gradovi i zajednice, a okupio je oko sedamdesetak sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.


RIJEKA, 12. lipnja 2017. – U prostorijama Kampusa Sveučilišta u Rijeci, na Građevinskom fakultetu, u petak je održan drugi CIVINET forum na temu „Planiranje i upravljanje održivim prometom - planovi, projekti i realizacije“. Forum je bio posvećen 11. Globalnom cilju održivog razvoja: održivi gradovi i zajednice.

Na drugom izdanju CIVINET foruma sudjelovalo je oko sedamdesetak sudionika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Uz predstavnike gradova i općina na Forumu su sudjelovali i djelatnici komunalnih poduzeća, razvojnih agencija, instituta, fakulteta te predstavnici vladinog i nevladinog sektora. Na Forumu se raspravljalo o svim gradovima, bez obzira na veličinu, jer su prometni problemi zajednički, a iste je potrebno rješavati na sustavan i održiv način. Grad Rijeka prošle je godine preuzeo koordinaciju CIVINET mrežom i činit će to sve do 2020. Drugi CIVINET Forum ponudio je prezentacije o događanjima u proteklih godinu dana, koja su bila usmjerena na razmatranje značaja planova održive urbane mobilnosti, kao sastavnom dijelu intergriranog planiranja, kojim se povezuje održivo urbano planiranje s održivom urbanom mobilnosti.

Na forumu su predstavljeni primjeri primjene energetski učinkovitih vozila, kao i poduzetnički projekt elektrifikacije automobila na primjeru Škode Octavie, rad hrvatskih stručnjaka. Također, sudionici Foruma su imali prigodu obići Gradski i Lučki kontrolni centar, gdje su se upoznali s načinima upravljanja prometom na gradskim prometnicama te na moru.

U ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na konferenciji je prisustvovao stručnjak za željezničke usluge, Kristijan Solina dipl. ing. univ. spec. elect. comm.

                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu