e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Predsjednik Vijeća HAKOM-a dr. sc. Dražen Lučić bio govornik na sjednici visokih uzvanika u sklopu WSIS-a

VIJEST

Na poziv visokih dužnosnika ITU-a, predsjednik Vijeća HAKOM-a je u sklopu Svjetskog susreta na vrhu u svezi informacijskog društva, bio jedan od govornika na sjednici na temu "ITU stvara preduvjete za bežični eko-sustav".
 
ZAGREB, 14. lipnja 2017. - Na osobni poziv glavnog tajnika Međunarodne telekomunikacijske zajednice (International Telecommunications Union - ITU), gosp. Houlina Zhaoa, i ravnatelja ITU-ovog ureda za radiokomunikacije (ITU-R), gosp. Françoisa Rancyja, predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), dr. sc. Dražen Lučić, bio je jedan od govornika i na sjednici visokih uzvanika na temu "ITU stvara preduvjete za bežični eko-sustav" ("ITU enabling the wireless ecosystem"). Sjednica je održana u sklopu Svjetskog susreta na vrhu u svezi informacijskog društva ("World Summit on Information Society" - WSIS), koji se od 12. do 16. lipnja održava u Ženevi, Švicarska.
 
Na skupu je dr.sc. Dražen Lučić, na zahtjev sugovornika, imao više bilateralnih razgovora s predstavnicima vlada, regulatornih tijela i čelnika ITU-a, što je još jedna potvrda ugleda koji Republika Hrvatska i HAKOM imaju u ITU-u i među državama članicama ITU-a. 
Više informacija o ovom skupu može se pronaći na poveznici https://www.itu.int/net4/wsis/forum/2017/
 
 
Wsis1-20170613.jpg
Wsis2-20170613.JPG
Wsis3-20170613.JPG


                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu