e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci na sastanku radne grupe WP 1C

VIJEST

Radna grupa se bavi relevantnim ITU-R preporukama i dokumentima iz područja kontrole i nadzora radiofrekvencijskog spektra te revizijom istih.

 
ZAGREB, 14. lipnja 2017. – U Ženevi se od 13. do 20. lipnja, u organizaciji Međunarodne telekomunikacijske zajednice (International Telecommunication Union - ITU), održava sastanak radne grupe WP 1C (Working Party 1C - Spectrum monitoring), koja se bavi relevantnim ITU-R preporukama i dokumentima iz područja kontrole i nadzora radiofrekvencijskog spektra te revizijom istih. Cilj sastanka radne grupe je izrada i unaprjeđivanje preporuka i mjernih metoda iz područja radiokomunikacija, kao i davanje mišljenja drugim radnim grupama.
 
Sudionici navedenog sastanka su predstavnici regulatornih tijela, proizvođači mjerne opreme te renomirani stručnjaci iz područja elektroničkih komunikacija. Na sastanku sudjeluje 138 sudionika, a Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavljaju stručnjaci za kontrolu radiofrkevencijskog spektra Ante Ribičić, dipl. ing. el., i Alen Bartolović, mag. ing. el.
 
Zeneva1-20170614.jpg
Zeneva2-20170614.jpg


                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu