e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastanku autora izvještaja “Implementation of the Broadband Cost Reduction Directive”

VIJEST

Na sastanku će se predstaviti prvi nacrt izvještaja čiji je cilj prikazati koje su zadaće iz Direktive 2014/61/EU o mjerama smanjenja troškova postavljanja elektroničkih komunikacijskih mreža velikih brzina dodijeljene nacionalnim regulatornim tijelima te na koji način se te zadaće obavljaju u različitim zemljama.

 
ZAGREB, 21. lipnja 2017. - U Briselu se ove srijede, 21. lipnja, u organizaciji europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), održava sastanak autora izvještaja “Implementation of the Broadband Cost Reduction Directive”, koji se izrađuje unutar radne skupine NGN EWG  (Next Generation Networks Expert Working Group). Ova radna skupina bavi se temama koje se tiču razvoja mreže nove generacije te izazovima koji iz toga proizlaze. Na ovom sastanku bit će predstavljen prvi nacrt izvještaja čiji je cilj prikazati koje su zadaće iz Direktive 2014/61/EU o mjerama smanjenja troškova postavljanja elektroničkih komunikacijskih mreža velikih brzina dodijeljene nacionalnim regulatornim tijelima te na koji način se te zadaće obavljaju u različitim zemljama.
 
Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sastanku predstavlja stručnjak za komunikacijske mreže mr. sc. Mladen Sikirica, dipl. ing. el.

                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu