e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na Plenarnoj sjednici ERGP-a

VIJEST

HAKOM je sudjelovao na 12. Plenarnoj sjednici ERGP-a,
koja je održana 22. i 23. lipnja u Budimpešti.

ZAGREB, 23. lipnja 2017. – U Budimpešti je, u organizaciji mađarskog regulatornog tijela NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, eng. National Media and Infocommunications), 22. i 23. lipnja održana 12. Plenarna sjednica Organizacije europskih regulatora za poštanske usluge - ERGP-a (European Regulators Group for Postal Services) pod predsjedanjem prof. Angela Marcella Cardanija, predsjednika talijanskog regulatornog tijela - AGCOM-a (Autorità per le Garanzie nelle Comunicazioni).
 
U sklopu 12. Plenarne sjednice organizirana je radionica s ciljem razmatranja prijedloga Plana mjera za poboljšanje učinkovitosti rada ERGP-a, a čija je svrha identificirati sve zadatke koje ERGP treba rješavati kako bi se poboljšala njegova učinkovitost u području unutarnje organizacije, operativna učinkovitost te vanjska komunikacija, odnosno transparentnost i vidljivost. Na plenarnoj sjednici su predstavljena i usvojena izvješća radnih grupa ERGP-a, a odobren je i plan mjera za poboljšanje učinkovitosti rada ERGP-a, kako bi se nosio s postojećim ali i budućim izazovima poštanskog sektora. Također, nakon provedene rasprave usvojen je radni prijedlog Programa rada ERGP-a za 2018., koji će nakon predstavljanja u rujnu biti upućen u javnu raspravu prije konačnog usvajanja.
 
Predstavnici Europske komisije predstavili su zadnje novosti vezano uz prijedlog uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o uslugama prekogranične dostave paketa, kao jedne od mjera u sklopu Strategije jedinstvenog digitalnog tržišta za Europu, za koju se nadaju da će se uvojiti do kraja godine.
 
Održan je i izbor predsjedavajućeg ERGP-a za 2018. te je jednoglasno izabran g. Jack Hamande, član Vijeća belgijske regulatorne agencije za elektroničke komunikacije i poštu – BIPT-a  (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie).
 
HAKOM su na plenarnoj sjednici predstavljali član Vijeća dr.sc. Marijan Bolarić i pomoćnik ravnatelja Dalibor Lončar, dipl. iur.
 
IMG_1768.jpg
IMG_1773.jpg


                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu