e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na 45. sastanku Odbora za elektroničke komunikacije (ECC)

VIJEST

Na sastanku Odbora za elektroničke komunikacije (ECC) raspravljat će se, između ostaloga, o radiofrekvencijskom spektru za 5G tehnologije, bazi E.164 brojeva namijenjenoj za olakšavanje kontakta između PSAP-a (Public Safety Answering Point), uporabi L pojasa (1.5 GHZ) te međunarodnoj suradnji s drugim organizacijama.

 
ZAGREB, 27. lipnja 2017. – U Rotterdamu je u utorak, 27. lipnja, započeo 45. sastanak Odbora za elektroničke komunikacije (Electronic Communications Committee - ECC). Odbor razmatra i razvija politiku elektroničkih komunikacija u europskom kontekstu, uzimajući u obzir europsko i međunarodno zakonodavstvo. Na sastanku, koji se održava do 30. lipnja, raspravljat će se o radiofrekvencijskom spektru za 5G tehnologije, bazi E.164 brojeva namijenjenoj za olakšavanje kontakta između PSAP-a (Public Safety Answering Point), uporabi L pojasa (1.5 GHZ) te međunarodnoj suradnji s drugim organizacijama.

Na sastanku sudjeluju predstavnici regulatornih tijela, međunarodnih institucija i gospodarstva. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sastanku predstavlja rukovoditeljica Odjela radiokomunikacija, mr. sc. Ivančica Sakal. 

                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu