e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM-ovi stručnjaci na sastanku na temu usklađivanja frekvencijskog spektra za radiodifuziju na regionalnoj razini

VIJEST

Pregovori između susjednih država pridonijet će procesu međunarodnog usklađivanja frekvencija potrebnih za prelazak na novi standard kodiranja i odašiljanja digitalne televizije, osiguravanju dodatnog radiofrekvencijskog spektra za pružanje širokopojasnih usluga u mrežama pokretnih komunikacija te usklađivanju frekvencija za FM radio i digitalni radio u VHF pojasu.
 
ZAGREB, 27. lipnja 2017. – U Rimu se održava multilateralni sastanak na temu usklađivanja frekvencijskog spektra za radiodifuziju na regionalnoj razini na području Jadranskog mora. Na sastanku sudjeluju predstavnici regulatornih tijela Albanije, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Slovenije i San Marina. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavljaju dr. sc. Željko Tabaković, pomoćnik ravnatelja HAKOM-a, mr. sc. Miran Gosta, viši stručnjak za radiodifuziju i mr. sc. Danijel Vlahović, viši stručnjak za radiodifuziju.

Usklađivanjem frekvencijskog spektra za televiziju stvaraju se preduvjeti za prelazak na novi televizijski standard kodiranja i odašiljanja te za oslobađanje spektra druge digitalne dividende za pružanje širokopojasnih usluga u mrežama pokretnih komunikacija na temelju odluka Europske unije i Europskog odbora za elektroničke komunikacije.

Na sastanku će se razgovarati i o otvorenim koordinacijskim zahtjevima u VHF pojasu II i pojasu III, s posebnim naglaskom na problem dugogodišnjih smetnji koje u Hrvatskoj uzrokuju talijanske radijske postaje.
 
20170627_100323.jpg
20170627_100725.jpg
20170627_100734.jpg

                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu