e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na radionici u organizaciji BCO-SF

VIJEST

U Briselu se održava radionica u organizaciji BCO-SF (Broadband Competence Offices Support Facility) na kojoj se stječu znanja u svezi postupka dodjele državnih potpora u području gradnje brzih elektroničkih komunikacijskih mreža te se raspravlja o iskustvima država članica EU.
 
ZAGREB, 28. lipnja 2017. - U Briselu se ove srijede, 28. lipnja, u organizaciji BCO-SF (Broadband Competence Offices Support Facility), održava radionica na kojoj sudjeluju predstavnici BCO-a (Broadband Competence Offices) zemalja članica EU. Radionica je namijenjena stjecanju i razmjeni znanja vezanih uz postupke dodjela državnih potpora u području gradnje brzih elektroničkih komunikacijskih mreža te se raspravlja o iskustvima EU zemalja. Teme koje se obrađuju na radionici vezane su za provedbu konkretnih projekata kao što su mapiranje, postupci javnih rasprava, postupci javnih nabava, „step change“, veleprodajni pristup i naknade, claw back postupci, te monitoring i izvještavanje u postupcima dodjela državnih potpora.

Kao predstavnice Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), odnosno hrvatskog BCO-a, na sastanku sudjeluju stručnjakinje za projekte sufinancirane iz fondova EU Vesna Gabrić Kešina, dipl. iur. i Kristina Ćosić, dipl. ing.

                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu