e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastanku SEETO radne grupe

VIJEST

U Podgorici, Crnoj Gori, održava se dvodnevni sastanak SEETO radne grupe, a na sastanku, kao predavači, sudjeluju i predstavnici HAKOM-a.

 
ZAGREB, 29. lipnja 2017. – U Podgorici, u Crnoj Gori,  se 29. i 30. lipnja održava sastanak SEETO radne grupe (South East Europe Transport Observatory - Prometni opservatorij za jugoistočnu Europu), koja kroz promicanje suradnje na razvoju infrastrukture ima za cilj povećanje lokalnih kapaciteta za provedbu investicijskih programa te razvoj sveobuhvatne željezničke mreže.

U ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na sastanku sudjeluju rukovoditeljica Odjela željezničkih usluga Željka Grgec, dipl. iur., i viši stručnjak za pravne poslove Dragica Flam, dipl. iur., s prezentacijom na temu ˝Izvješća o mreži operatora uslužnog objekta luke i robnog terminala˝. Na sastanku će također biti prezentirane i teme: ERTMS (European Train Control System – Europski sustav upravljanja vlakovima) implementacijski scenariji za željezničke koridore zapadnog Balkana, Izvješće o mreži za granične prijelaze, razvoj nove usluge željezničkog teretnog prijevoza, iskustvo novog teretnog prijevoznika te stanje i poslovni planovi u luci Bar.

U sklopu sastanka održat će se i okrugli stol na kojemu će biti predstavljeni najnoviji slučajevi i praksa regulatornih tijela i tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, ali i potrebe željezničkog sektora.

                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu