e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastancima u lukama unutarnjih voda u Slavonskom Brodu, Osijeku i Vukovaru

VIJEST

S predstavnicima luka razgovaralo se o liberalizaciji tržišta željezničkih usluga, obvezama operatora uslužnih objekata luka i mogućnostima razvoja željezničkog tržišta kroz uslužne objekte luka.  

 
ZAGREB, 10. srpnja 2017. – Na inicijativu Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) u lukama unutarnjih voda u Slavonskom Brodu, Osijeku i Vukovaru, održani su sastanci u svezi pružanja željezničkih usluga od strane operatora uslužnih objekata. Sastanci su održani u svrhu pripreme 7. Okruglog stola na temu ˝Luke unutarnjih voda u RH˝.
 
S predstavnicima navedenih luka razgovaralo se o liberalizaciji tržišta željezničkih usluga, obvezama operatora uslužnih objekata luka i mogućnostima razvoja željezničkog tržišta kroz uslužne objekte luka. Pri tome su istaknuti izazovi s kojima se svaka od luka susreće, te mogućnosti rješavanja istih.
S predstavnicima luka Slavonski Brod, Osijek i Vukovar dogovoreno je sudjelovanje na 7. Okruglom stolu, koji će se održati u Vukovaru 15. rujna 2017., a na kojem će isti putem svojih prezentacija ukazati na izazove s kojima se susreću i ponuditi način njihovog svladavanja.

                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 
 ispiši stranicu